Burç Ormanı içinde 100 dönümlük alana kurulmuş kendi ekolojisini oluşturmuş, büyüklük olarak Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun birincisi, Dünya'nın üçüncüsü, Avrupa'nında ikincisidir. Read more.
Şehrin merkezinde bulunan Kale, kentin tarihi geçmişi ve mimari tarzı gösterir. Kalenin tarihi bir sır olmasına rağmen, orada yapılan kazılar sonucunda, Tunç Çağı yerleşim tabakaları bulunmuştur. Read more.
1562 yılında dönemin Sadrazamı Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Millet Hanı, 2003 yılında Gaziantep'li İşadamı Mustafa Geylani tarafından restore edilerek Gaziantep'e kazandırılmıştır. Read more.
Şehirlerin yüreği caddelerde atar. Öyle caddeler vardır ki şehrin tarihi, kültürü, sanatı o caddenin kaldırımlarına, sokaklarına işlemiştir. Read more.
1873 - 1878 yıllarında Hacı Ömer Efendi tarafından yaptırılan yapı, geçmişte "Yolcu Hanı" olarak kullanılan; zemin kattı depo ve ahır, üst kattı ise yolcuların konaklaması amacıyla inşa edilmiştir. Read more.
Gaziantep hanları arasından zengin giriş kapısı ile ayrılmaktadır. Memluklu ve Zenği üslubunu yansıtan giriş kapısı siyah ve beyaz taşlardan güneş ışıklarını andıracak biçimde tasarlanmış. Read more.
Güneydoğu Anadolunun geleneksel içeceklerinden Menengiç Kahvesinin, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde cildi güzelleştirdiği ve vücudu yaşlanmaya karşı koruyucu etkilerini yadsıyamayız. Read more.